tirsdag den 29. august 2023

Krystalhjertet, Historien om Mira, af Josefine Ottesen

 Anmeldelse 3 ud af 5 stjerner

Bogen er en handlingsmættet rejse gennem en fantasiverden hvor magi og eventyrfortælling smelter sammen.

I Miras verden, Dakja, findes der 2. klasser - Landets overklassen og truwaerne. Mira færdes i overklassen fordi hendes mor er af ædel byrd og fordi hendes far, som egentlig er truwa, er kongelig historiefortæller. 

Da kongen dør og magten overgår til hans ældste søn oplever Mira og resten af landet, hvordan racehadet pludselig får frit spil - hjulpet godt på vej af en række magtfulde dæmoner.

Bogens temaer er bl.a. kærlighed, politik og racehad. Fortællingen gør brug af magi, men kunne lige så fint have fungeret uden, idet det ikke er magien som står i centrum, men derimod karakteres valg og udvikling. 

Jeg oplevede at Mira i store dele af bogen virkede meget selvoptaget, og der er i min opfattelse for meget fokus på hvordan rigtig mange unge mænd falder for hendes smukke ydre.

Bogens sidste 3.del trak læseoplevelsen op. Her optræder Mira mere selvreflekterende og velovervejet i sin gøren og laden.

Alt i alt er bogen en udemærket læseoplevelse for den lidt yngre læser.

- Yvonne 

Bogen har samlet de 3 bøger, Dæmonernes hvisken, Dronningens tåre og Krystalhjerter der tilsammen udgør fortællingen om Mira.

Bogen er udgivet på forlaget Rosinante.

  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kan du så være stille af David Sundin

Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner   Forfra. Igen. Det er min tur nu! Kan en børnebog blive en yndlingsbog allerede første aften? Svaret er: Ja. ...