fredag den 18. december 2020

3 Elna bøger af Ane Gudrun

 


Anmeldelse 4 ud af 5 stjerner 

Bøgerne om pigen Elna fortæller hver en lille hverdagshistorie. 

I bogen "Elna drager ud" er Elna en ridder med et sværd. Hun følger fodspor i sneen for at finde en drage at kæmpe imod. Elna finder dog ikke en drage - men har alligevel en dejlig dag i sneen. 

I "Elna vil have æbler" prøver Elna at få fat i et æble som sidder højt oppe på et træ. Hun prøver at klatre, sparke til træet og at slå æblet ned med en pind. Til slut får hun hjælp af en kat.

I bogen "Elna møder en krabbe" er Elna på stranden, hvor hun vil spise sin madpakke. En sulten krabbe kommer forbi, og efter det første chok, ender Elna med at dele sin mad med krabben.

Alle bøgerne er skønt illustreret af forfatteren selv. 

Både Elisa og jeg holder meget af Ane Gudruns tegninger, særligt hendes evne til at tegne følelserne frem hos sine karakterer er formidabel. "Pigen er ked af det. Pigen griner. Hun er sulten. Uhh,det er farligt" sidder Elisa og kommenterer undervejs mens hun peger på Elna. Dette giver mig som oplæser gode muligheder for at snakke med Elisa undervejs. "Hvorfor tror du Elna græder. Kan du også lide æbler Tror du Elna er meget bange" kan jeg så kommenterer tilbage til Elisa. 

Alt i alt gode højtlæsningsbøger med søde historier, en god længde og format til de mindste.

Bøgerne er læst højt for Elisa på 2 år.

Bøgerne er udgivet på forlaget Silhuet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Daisy Jones & The Six af Taylor Jenkins Reid

 Anmeldelse 4 ud af 5 stjerner  Sex, Drugs and Rock'n'roll... Jeg kan ikke andet end at beundre denne forfatter, for når hun beslutt...