lørdag den 26. december 2020

Olympia i Underbyen af Benni Bødker

 


Anmeldelse 3 ud af 5 stjerner 

En julekalenderbog i 26 afsnit.

Bogen handler om pigen Olympia som tilfældigvis støder på nissen Leo. Leo er på flugt fra en gruppe skiftinger og samtidig på mission for at skaffe elverguldet tilbage, før lindormen Irminsul vågner og indser at nisserne har taget guldet.

Olympia bliver hvivlet ind i historien, da hun forsøger at hjælpe Leo tilbage til nisseverdenen Underbyen. Olympia ender med at hjælpe nisserne begå bankrøveri og derved forhindre hele Københavns undergang.

Historien foregår i december og indeholder en del nisser - men julestemning er der ikke meget af. Historien er spændende, men bogen indeholder lidt for lange beskrivelser af dit og dat undervejs. 

Bogen var oprindeligt tænkt som højtlæsning for børnene i huset - men hele universet egner sig bedre til bybørn end landbørn 🤔 idet fortællingen foregår i København og kræver at man har et minimum af kendskab til en storby for at fortællingen giver rigtig mening. Jeg endte derfor med at læse bogen selv.

Bogen er illustreret af Peter Bay Alexandersen.

Bogen er udgivet på forlaget Alvilda og er modtaget som et anmeldereksemplar.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dræb ikke en sangfugl af Harper Lee

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner En mesterværk ud i ordentlighed overfor vores medmennesker. Atticus, den lokale advokat, opdrager 2 børn alen...