tirsdag den 22. december 2020

Vanddragen af Ane Gudrun


Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner

En dejlig billedbog som handler om pigen Isabella og hendes hund Draco.

Isabella ville egentlig hellere have haft en kattekilling - og kan derfor slet ikke lide Draco som savler og som skal ud og gå ture hele tiden.

Isabella bliver drillet i skolen af drengene Magnus og Troels - Men så en dag da Isabella er ude og gå med Draco begynder det at regne - og pludselig begynder der at springe guld gnister af Draco pæls og hunden bliver forvandlet til en mægtig vanddrage.

Sammen med vanddragen finder Isabella styrken til at konfronterer sine plageånder Magnus og Troels - Samtidig med at hun finder sig en ny ven i drengen Frede. 

Bogen er læst højt for Katrine på 7 år - Katrine fortæller at bogen skal have 5 stjerner (hvilket jeg er helt enig i) og at det bedste i bogen er, da Isabella bliver venner med sin hund.

En højtlæsningsbog som både er magisk og har en god morale. Bogen er lidt længere og med lidt mere tekst end de gængse billedbøger. Vi valgte derfor at dele bogen over 2 gange, hvilket fungerede rigtig godt, da det gav os mulighed for at tage et par gode snakke undervejs - Fx om at blive drillet og om hvilke ord det er ok, eller ikke ok, at kalde hinanden. Men også om at være god ved dyrene, og indse at selv om man ikke får det kæledyr som man allermest ønsker sig, så kan alle dyr noget særligt.

Bogen er meget flot illustreret af forfatteren selv. 

Bogen er udgivet på forlaget Calibat. 

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dræb ikke en sangfugl af Harper Lee

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner En mesterværk ud i ordentlighed overfor vores medmennesker. Atticus, den lokale advokat, opdrager 2 børn alen...