lørdag den 26. december 2020

Dagmar og nisserne af Sidsel Katrine Slej

 

Anmeldelse 5 ud af 5 stjener

Bogen handler 2 piger - Dagmar og Ingrid som er søstre.

I Dagmars klasse er der kommet en ny pige som hedder Lea. Lea er flyttet ind ved siden af Dagmar. Dagmar synes at Lea er irriterende, fordi Lea har taget Sia væk fra Dagmar. Før var Sia ellers Dagmars veninde, men nu vil Sia kun være sammen med Lea. Fx så havde Sia og Dagmar aftalt, at de skulle sove sammen - men nu vil Sia pludselig sove sammen med Lea. 

Lea har også taget Ingrid (som er Dagmars søster) - og nu gider Ingrid også kun være sammen med Lea. Så nu gider hverken Sia eller Ingrid være sammen med Dagmar mere - de vil hele tiden være sammen med Lea.

Lea tror ikke på nisser - men det gør Dagmar. En dag ser Dagmar deres nisse som bor inde i skuret. Nissen hedder Knut. Knut er gode vennerne med nabonissen Frode (den som bor inde hos Lea). 

Fordi Lea ikke tror på nisser, så aftaler Knut og Frode at de vil smadre Lea hus - og nu gør de en masse drilleting.

Til slut i bogen får Dagmar Lea til at tro på nisser og de laver sammen en stor skål grød - på den måde får de stoppet nisserne, som ellers var ved at smadre hele Leas hus med fyrværkeri. 

Det ender godt og de bliver allesammen venner.

Det bedste ved bogen er, at det ender godt - og at nisserne hjælper så Lea ikke behøver at flytte ud af sit hus.

- Sarah 9 år

Bogen er en del af serien Magiske væsner i Danmark. Bogen har 24 afsnit - et til hver dag i december. Bogen er skrevet i Lix 12.

Bogen er illustreret af Søren S. Jakobsen.

Bogen er udgivet på forlaget Tellerup og er modtaget som et anmeldereksemplar.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dræb ikke en sangfugl af Harper Lee

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner En mesterværk ud i ordentlighed overfor vores medmennesker. Atticus, den lokale advokat, opdrager 2 børn alen...