onsdag den 23. december 2020

Inkarnation af Pernille L. Stenby


Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner

Denne bog er noget særligt. Noget ud over det sædvanlige. Den var alt det jeg håbede på og alligevel overhoved ikke som jeg forventede. Denne bog er unik.

Handling strækker sig over mindre end 24 timer, og alligevel er bogen ekstremt handlingsmættet. Samtidig beskriver bogen kønsidentitet og tiltrækning på en anderledes og smuk måde. 

Bogen handler som Mes (Mestenes). Mes vågner op i lighuset på Roevel Akademi - forvirret, bange, uden hukommelse og uden identitet. MES famler rund og støder tilfældigt på eleverne Axten og Mite, som indvilliger i at hjælpe. Derunder får de også hjælp af professor Keemen. 

Axten vil hjælpe Mes tilbage til tågen (døden?), fordi han tror at Mes er et slags guddommeligt væsen som høre til der. Mite er forelsket i Axten, men hendes følelser bliver ikke gengæld. Oveni dette vokser følelserne frem mellem Mes og Axten - men dette er en forbindelse som er alt andet end ligetil.

Rundt om dette har forfatteren skab et kæmpe univers med “over” og “under” magiker, som alle i sidste ende arbejde for Kastellet. Læseren for brudstykker af viden om et hierarki uden for Akademiet og heri et samfund med ekstrem undertrykkelse. Samtidigt så fornemmer man, at der blandt eleverne findes ekstremt magtfulde magiker - så hvorfor lader de sig undertrykke?

Forfatteren har vagt ikke at bruge plads på at præsenterer sit universet - man går derfor som læser igennem historien lige så forvirret som Mes selv. Dette er et ekstremt godt virkemiddel og gør denne læseoplevelse meget speciel.

En stor del af bogen består af dialog - og her vil jeg gerne rose forfatteren for at skrive både troværdigt og levende.

Bogen får mine varmeste anbefalinger - læs den! Særligt hvis du trænger til at bevæge dig lidt uden for den gængse ramme. Jeg glæder mig meget til at læse mere om dette univers i de næste bøger i serien.

- Yvonne

Bogen er første del af fantasy serien (Mestenes-serien) og er udgivet på forlaget Ulven og Uglen. 

Bogen er modtaget som et anmeldereksemplar.

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dræb ikke en sangfugl af Harper Lee

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner En mesterværk ud i ordentlighed overfor vores medmennesker. Atticus, den lokale advokat, opdrager 2 børn alen...