fredag den 4. december 2020

Baronessen af Jeanet Kirch

 


Anmeldelse 3 ud af 5 stjerner

Vi følger 5 unge mennesker - Reina, Mark, Anna, Peter og Patrick der går på samme gymnasium. De 5 er meget forskellige og på ingen måde venner i starten af bogen - Eneste ting de har tilfælles er, at de alle deltager i faget NetOld. 

NetOld-holdet mødes på skolens gamle biblioteket i kælderen - Døren spækker og de er pludselig låst inde. I forsøget på at finde en udgang fra biblioteket kravler de 5 igennem en smal gang og kommer derved igennem en magisk portal og ankommer derefter til parallelverdenen Valdor. 

De 5 hvivles ind i en ældgammel kamp mellem mennesker og elver. Ufrivilligt er de pludseligt kombattanter i den arenakamp som skal afgøre skæbnen ml. begge riger. 

Reina finder ud af at hun er beslægtet med en baronesse som forsvandt på mystisk vis for 50 år siden - og hun møder den smukke og mystiske elverprins Loric - som hun både er tiltrukket af og som samtidig truer med at slå hende ihjel. 

Bogen lægger ud med at introducere lige lovligt mange karakterer på en gang, hvilket er forvirrende. Efter ca. 50 sider får jeg dog en ok føling med alle 5 hovedpersoner, og kan igen koncentrer mig om historien. 

Jeg nød at læse midten af bogen - beskrivelsen af den magiske verden Valdor, optakten og træningen til den store arenakamp, polemikken omkring hvem der er ven og hvem der er fjende m.m.

Slutningen af bogen- særligt de romantiske forviklinger fremstod desværre en anelse utroværdige, hvilket trak den overordnede læseoplevelsen lidt ned.

-Yvonne

Bogen er første del i fantasyserien Kampen om Valdor og er udgivet på forlaget Forfatterskabet.dk

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Enola Holmes 1, Sagen om den forsvundne markis af Serena Blasco

 Anmeldelse 4 ud af 5 stjerner En utrolig smuk tegneserie over Nancy Springers bog af samme navn. Sherlock Holmes lillesøster Enola bor samm...