lørdag den 4. september 2021

Academia 1 - Den anden komponent af Line Wenzel

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner 

Det bedste i denne bog er, efter min mening, hele det akademiske univers som forfatteren har skabt. Jeg er vild med samspillet mellem elever og lærere. Deres fælles higen efter lærdom og viden. Og den rivaliserende stemning der er både mellem de forskellige universiteter, men også internt mellem medlemmerne hos særligt alkymisterne.

Bogen starter dramatisk ud med at en bygning styrter sammen. De forskellige universiteter giver hinanden skylden og stemningen er intens lige fra første kapitel. Nia, en hermetik (alkymist) elev sættes på opgaven med at opklare hvorfor sammenstyrtningen fandt sted og hun går videnskabeligt og grundigt til værks.

Nia påtvinges en partner i opklaringsarbejdet, Aden, som tilhører institut for astronomi. Men Nia er slet ikke så overbevist om at sådan en "stjernekigger" har noget at byde ind med til efterforskningen. Og da medlemmerne fra universitetet Pythia (som bl.a. specialiserer sig i tarokkort og fremtidssyner) blander sig, bliver det noget af en udfordring for Nia at holde sine fordomme for sig selv.

Efterforskningen viser sig selvfølgelig ikke så ligetil, flere lyssky hændelserne ser dagens lys og pludselig befinder Nia og Aden sig midt i en kamp for at rense Nia's navn og opklare den mulige eksistens af "Den anden komponent".

Jeg holder utroligt meget af Line Wenzels bøger. Hendes sprog er ukompliceret, der er stemning, men ikke unødige fyld. Der sker noget i hvert kapitel og lige pludselig så er bogen slut og jeg sidder og higer efter mere. 

- Yvonne 

Bogen er første del i alchemypunk-serien Academia og  den udkommer på forlaget Tellerup den 18/9.

Bogen er modtaget som et anmeldereksemplar. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Enola Holmes 1, Sagen om den forsvundne markis af Serena Blasco

 Anmeldelse 4 ud af 5 stjerner En utrolig smuk tegneserie over Nancy Springers bog af samme navn. Sherlock Holmes lillesøster Enola bor samm...