tirsdag den 7. september 2021

Sofasurfer af Helle Kaare Lindberg

 

Anmeldelse 4 ud af 5 stjerner

En barsk historie om en ung mands kurs mod rendestenen.

Jonas er 17 år. Hans mor er psykisk syg og forholdet til hende er temmelig ustabil. Derfor sover Jonas de fleste dage på sofaen hos vennerne. Hans liv befinder sig i en sportstaske og med soveposen under armen flakker han omkring.

Kæresten Melissa er det eneste gode i Jonas liv. Men også her driller tilværelsen, for Melissas far kan ikke særligt godt lide Jonas og det betyder, at Melissa og Jonas kun ses i smug.

Barndomsvennen Mike er ekstremt voldelig. Men eftersom Mike som ofres åbner sit hjem for Jonas, så finder Jonas sig i Mike og hans udskejelser. Men da Jonas ved en fejl kommer til at lave en bule på Mikes bil, og derfor skal skaffe 10.000 kr., så går det for alvor ned af bakke for Jonas.

Alkohol, hash, hjemløshed, kriminalitet og arbejdsløshed - bogen berør det hele, og fortællingen er rå og usødet. 

Jeg læste bogen på 2 dage og var helt opslugt af historien. De udtryksfulde illustrationer undervejs i bogen, skabt af Nina Broen, var med til at skabe den helt rigtig stemning. 

Desværre slutter historien af med et noget karikeret møde mellem Jonas og ordensmagten, hvor den bassespisende jyske politibetjent får Jonas til at erkende et indbrud. Jonas får 6 måneders ubetinget fængsel for indbrudet. ØV altså en fejl fra forfatterens side i hendes research - Straffen for indbrud ligger som udgangspunkt på 30 dage (en simpelt google søgning kan fortælle dig dette), og når der laves sådan en bommert, så får det mig til at tvivle på, hvor realistisk resten af historien i virkeligheden var.

- Yvonne

Bogen er udgivet på forlaget Silhuet og er modtaget som et anmeldereksemplar.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Enola Holmes 1, Sagen om den forsvundne markis af Serena Blasco

 Anmeldelse 4 ud af 5 stjerner En utrolig smuk tegneserie over Nancy Springers bog af samme navn. Sherlock Holmes lillesøster Enola bor samm...