onsdag den 29. september 2021

Drageægget af C. G. Valentin

 Anmeldelse 3 ud af 5 stjerner

Denne bog er nytænkende på visse områder og clichéfyldt på andre.

Hovedhistorien om en den ung pige, Juliana,(The Chosen One), der falder igennem en portal og ender i et paralleltunivers, Novahr Orbis, der er befolket af dværge, elvere og magi, er en gentagelse af et “set up” jeg har set i mange andre YA fantasybøger. Juliana skal redde både sin egen og dette nye univers, og kun hun har de særlige evner der skal til. 

Under sit møde med indbyggerne i Novahr Orbis bliver den smukke elverprins forelsket i Juliana, men Juliana selv tiltrækkes dog mere af den mørke og mystiske Daerín. De 3 begiver sig sammen med bl.a. troldmanden Queridor på en rejse tværs gennem riget, for at Juliana kan helbrede dværgenes høvdingemoder. Denne del af fortællingen fremstår overfladisk og en anelse kedelig.

Bogens andet aspekt - nemlig at Juliana er Sindseerske qua sit eget personlige kendskab til psykisk sygdom - er derimod yderst nytænkende. Jeg ville sådan have ønsket, at denne del af fortællingen havde fyldt lidt mere i bogen. Vi får kort at vide, at Juliana før hun kommer til Novahr Orbis, havde visse udfordringer af psykisk karakter. I Novahr Orbis bliver dette til Julianas særlige evne, og hun begynder bl.a. at kunne se farverne på folks aura.    

Til slut vil jeg blot nævne, at med denne bog- og serietitel, så havde jeg nok forventet en del mere drageaktion end hvad bogen reelt indeholdt.

- Yvonne

Bogen er første del i fantasy trilogien Dragernes Ære. Bogen er udgivet på forlaget Klippe og er modtaget som et anmeldereksemplar.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Enola Holmes 1, Sagen om den forsvundne markis af Serena Blasco

 Anmeldelse 4 ud af 5 stjerner En utrolig smuk tegneserie over Nancy Springers bog af samme navn. Sherlock Holmes lillesøster Enola bor samm...