torsdag den 9. september 2021

Ida holder fest af Cecilie Kondrup Michelsen

Anmeldelse 4 ud af 5 stjerner

Bogen handler om pigen Ida som skal holde fødselsdagsfest. Ida har travlt med at gøre klar til festen. Hun gør rent og pynter op, og bager kage. Men alt går galt, da hunden Max blander sig. Max ødelægger ballonerne og spiser slikposerne, og da kagen brænder på, bliver det for meget for Ida. Nu gider hun slet ikke holde fest alligevel, når det hele skal være så besværligt.

Heldigvis så har Ida en sød lillesøster i Liva som gerne vil hjælpe, og som også er god til at få humøret op hos Ida igen.

En god bog om, at takle når tingene ikke lige går som man havde planlagt, og om hvordan man med lidt hjælp fra sin familien kan klare forhindringerne alligevel. 

Bogen er læst højt for Elisa på 3 år og Katrine på 8 år. Begge børn har lyttet interesseret til fortællingen undervejs og giver udtryk for at de synes bogen er god. Derudover så har særligt Elisa nydt at sidde og blander i bogen selv om aftenen før sengetid - Jeg tror det er de smukke klare farver på illustrationerne og hvordan pigernes stærke følelser er afbilledet, som særligt har fanget hende.

Jeg vil gerne rose siden med spørgsmål til slut i bogen - En fin detalje som kan hjælpe med at sikre at bogen er forstået af barnet. 

Bogen er flot illustreret i farver af Mette-Kristine Bak.

Bogen er udgivet på forlaget Kondrup og er modtaget som et anmeldereksemplar. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Den barske sandhed om Thor + Loke, bind 1 prøven af Emil Blichfeldt og Søren Tim Nordbo

Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner  Som passioneret fantasylæser og bosiddende i norden, så har jeg helt naturligt læst rigtig mange bøger som ha...