mandag den 20. december 2021

Natblomst af Cecilie Eken


Anmeldelse 3 ud af 5 stjerner

En selvstændig efterfølger til fortællingen om plantepigen Sølvblomst, hvor vi får et gensyn med Jonas-ven og den tilgroede villahave.

Fortællingens hovedperson er pigen Mia, der er tilflytter til byen og som drages mod den tilgroede have hvor Sølvblomst´s store træ står. Mia er sur på hele verden, hun savner sin gamle skole, sin far og sin hund (forældrene er lige blevet skilt) og hun er bestemt ikke interesseret i at få nye venner og skabe sig en tilværelse i det nye hus.

Da Mia lokkes af den ondskabsfulde advokat Poul Hvasgaard til at forgifte Sølvblomst´s træ, sætter hun en række begivenheder i værk, der medfører at hun møder både Sølvblomst selv og den voksne Jonas. Fortællingen er centeret omkring at tage ansvar for sine handlinger, ensomhed og at turde finde nye venner og så selvfølgelig kærligheden til naturen.

Natblomst er som sådan en udemærket fortælling i sig selv, men som fortsættelse til fortællingen Sølvblomst, så synes jeg desværre at den udvander sin forgænger. I Natblomst bruges bl.a. drømmeagtige flachback og en slutning hvor det unikke træ bliver mangedoblet, hvilket efter min mening tager en del af det enkle ud af det universet.

- Yvonne

Bogen er udgivet på forlaget Gutkind og er modtaget som et anmeldereksemplar.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Vindmageren af Maja Lunde

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner  Venskab, krig, tilgivelse og barndom er nogle af emnerne i fortællingen. Det er tunge emner, men med den ret...