torsdag den 2. december 2021

Jeg overlevede den 11. September 2001 af Lauren Tarshis

Anmeldelse 4 ud af 5 stjerner 

Bogen handler om Lucas der godt kan lide at spille amerikansk fodbold. Men da Lucas får for mange hjernerystelser må han ikke gå til amerikansk fodbold mere. Lucas beslutter sig for at tage toget hjem til sin onkel, fordi det var ham der opfordrede Lucas til at spille amerikansk fodbold til at starte med. Det viser sig, at det var onklen der ville have Lucas tjekket ved den doktor der bagefter sagde, at Lucas havde fået for mange hjernerystelser og derfor skulle stoppe til amerikansk fodbold.

 Men så sker der noget meget mærkeligt. Der er et fly der flyver meget lavt, som i virkeligt lavt, og det har kurs lige mod The Twins Tower og det retter ikke op. Flyet flyver lige ind i et af tårnene og eksploderer. Det begynder at brande. Lucas onkel og far arbejder som brandmænd, så det er meget farligt fordi de skal op og slukke brandene. Det var også farligt for de mennesker der er tæt på, og Lucas er en af dem der er tæt på. Lucas skal prøve at overleve og det skal hans far og onkel også.

Jeg kan godt lide bogen fordi den handler om noget der er sket i virkeligheden. Jeg kan også godt lide starten med det med hjernerystelserne, fordi det godt kunne være sådan nogenlunde det skete for en person i virkeligheden.

- Mads 11 år

Bogen er udgivet på forlaget Gads Børnebøger og er en del af serien “Jeg overlevede”. Bogen er modtaget som et anmeldereksemplar.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Vindmageren af Maja Lunde

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner  Venskab, krig, tilgivelse og barndom er nogle af emnerne i fortællingen. Det er tunge emner, men med den ret...