torsdag den 22. april 2021

Nordsjællands ukrudt af Laura Helena Pimentel da Silva

 Anmeldelse 4 ud af 5 stjerner

Bogen beskriver 4 unge menneskers liv på kanten af samfundet. Stoffer, bander, kriminalitet, svigt i familien og ung kærlighed. Det er en råt for usødet historie i hurtigt tempo og jeg er fan.

Mads vil gerne være rocker. Hans alkoholiserede forældre har gjort ham til sofasurfer og nu drømmer han om at få sin egen lejlighed og hvis han er rigtig heldig også en læreplads som tatovør. Mads møder Olivia - smukke, rige og søde Olivia. Olivia tager party-stoffer for at feste igennem hele natten og ryger hash for at slappe af. Olivias mor har meget høje forventninger til Olivia. Forventninger som Olivia slet ikke kan, eller har lyst til, at indfri.

Deniz hedder oprindeligt Dennis. Han er konverteret til Islam og er medlem af LTF. Deniz er eftersøgt af politiet for drabsforsøg - og så er han bror til Mads. Mads betyder dog intet for Deniz længere, hans rigtige brødre er nu LTF'erne. De er den slags brødre han vil dø for, den slags som han vil slå ihjel for. Familia forever, forever Familia.

Luna fester på MDMA - Luna fester meget, men kan hendes unge krop holde til det?

Laura Helena skriver med ægte følelser og stor indlevningsevne. Det er tydeligt, at hun har gjort sit forarbejde godt. Bogen er kort (under 200 sider), men fortællingen stor.

Jeg kan varmt anbefale bogen.

- Yvonne

Bogen er udgivet på forlaget Brændpunkt. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Slut Put Godnat, Disney prinsesser, forlaget Carlsen

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner  9 korte godnathistorier centeret omkring soveritualer. Fortællingerne fungerer super godt som godnatlæsning ...