søndag den 11. juli 2021

Find glæden af Ane Gudrun

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner

Dette er en bog man bliver rigtig glad af at læse.

Hver dobbeltside indeholder en myldretegning og en række “ting” som skal findes. 

Bogen særlige force er helt sikkert, at fokus hele tiden er på det positive. Man skal ikke “bare” finde et æble, et jordbær, en banan osv - Teksten beder sin læser om at tænke over, hvilken af disse frugter som gør vedkommende særligt glad. Ved hele tiden at tvinge læseren til at tænke på ting som skaber personlig glæde, så kan man simpelhen ikke lade være med at blive i bedre humør undervejs i læsningen. 

Illustrationerne er lavet i flotte blide farver. Dette giver bogen et roligt udtryk, så selv om der er meget at se på på hver side, så bliver læsningen ikke alt for overvældende. 

Bogen er læst højt sammen med Elisa på knapt 3 år - Vi har fundet ting på siderne, talt om vores egne dyr, talt bøger, planlagt en kommende fødselsdagsfest og meget mere undervejs i læsningen. Siderne inspirerer til skønne og glade samtaler med barnet.

Katrine og Sarah på henholdsvis 7 og 9 år har også begge læst i bogen og har haft det sjovt med at finde "ting" på illustrationerne.

Som voksen kunne jeg ikke lade være med at læse og smile over de 2 sider bagerst i bogen, hvor forfatteren har skrevet om hvad andre voksne husker som glade barndomsminder.

Bogen er udgivet på forlaget Ravn og er modtaget som et anmeldereksemplar.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Møgmis, En rædsom rolling og en kattepine af dimensioner af Sophie Souid

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner  Bogen handler om Møgmis som altid prøver at dræbe sin ejer Sivert. En dag kommer kusine Marie på besøg og hu...