tirsdag den 20. juli 2021

Molks hævn af Søren Juhler

Anmeldelse 3 ud af 5 stjerner 

Der er endnu engang fart over feltet når Dante, Xana, Storm og Lucy skal redde verden fra den onde munk Molk. Bogen er fyldt med tidsrejser og man skal holde tungen lige i munden for at kunne følge med.

Bogen er lidt mere blodig end bog 1 i serien, for Molk er bestemt ikke bange for at begå drab for at opnå magten.

Bogen beskriver på en rigtig god måde, at selv små ændringer foretaget i fortiden, kan få stor betydning for hvordan verden ser ud i nutiden. 

Heldigvis er vores helte klar på endnu engang at kæmpe mod Molk og det kommer bestemt ikke til at gå stille for sig. Tidsrejserne bringer dem bl.a. til Paris i 1536 og 1871, hvor krig og sygdom hærger.

Dragerne spiller en stor rolle i 2. del af bogen. Jeg kan særligt godt lide den del af historien som omhandler dragen Adolf og morale som ligger i, at man skal huske at behandle alle dyr på en ordentlig måde, hvis man ikke vil have de skal vende sig imod en.

  Hvor målgruppen for bog 1 var den unge fantasy læseren fra ca 10 år og op, så vil jeg anbefale at man er lidt ældre når man læser denne bog. Særlig scenerne med Storm som møder en lidt ældre fransk pige, hvori der optræder beskrivelser af snifning af ligthergas, gør at jeg vil anbefale at man er lidt ældre før man læser denne bog. Derudover så indgår der en scene, hvor Dante og Xanas klassekammerater fester og herunder indtager alkohol under en studietur i folkeskolen - Personligt finder jeg den slags indirekte legitimering af indtagelse af alkohol hos unge på 14/15 år helt unødvendig for historien.

- Yvonne 

Bogen er 2. del af fantasyserien om fortidspigen Xana og er udgivet på Byens forlag. 

Bogen er modtaget som et anmeldereksemplar. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Møgmis, En rædsom rolling og en kattepine af dimensioner af Sophie Souid

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner  Bogen handler om Møgmis som altid prøver at dræbe sin ejer Sivert. En dag kommer kusine Marie på besøg og hu...