lørdag den 10. juli 2021

Rejsen til Jotundalen af Malin Falch

 

Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner

En meget flot tegneserie som kan læses at både børn og voksne.

Sonja skal konfirmeres og til festen kommer hendes farbror Henrik hjem fra en af sine rejser. Henrik giver Sonja en slags nål i gave. Om natten kommer der en underlig dreng som vil have nålen tilbage. Drengen hedder Esben.

Esben tager Sonja med til hans verden. Her møder hun en bjørn og hun får lov til at ride på bjørnen. De møder også nogle små trolde, nogle ulve og en Øjenstikker.

Esben fortæller Sonja om den onde viking jarlen Hjalmar og om søuhyret som lever i fjorden.

Historien henter inspiration i både den nordiske mytologi, gamle folkesagn og tilsætter egne fantastiske væsner.

Tegneserien er læst af Sarah på 9 år (flere gange). Hun synes rigtig godt om bogen, som hun beskriver som god og spændende og også lidt sjov. Lillesøster Katrine på 7 år har også læst bogen. Katrine “læser” tegneserier udelukkende ud fra illustrationerne, da hun endnu ikke kan læse godt nok til at kunne klare teksten. Dette betyder, at hun oplever historien helt uden det skrevne ord og dette kræver noget ekstra af tegneren. Katrine roser også bogen meget og beskriver den som vildt god. Jeg har også selv læst bogen med stor fornøjelse.

- Yvonne, Sarah og Katrine

Bogen er første del i serien Nordlys og er udgivet på forlaget Turbine.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Møgmis, En rædsom rolling og en kattepine af dimensioner af Sophie Souid

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner  Bogen handler om Møgmis som altid prøver at dræbe sin ejer Sivert. En dag kommer kusine Marie på besøg og hu...