søndag den 23. maj 2021

Amulet bog 1-5 af Kaza Kibuishi

 

Anmeldelse 4 ud af 5 stjerner

En actionmættet tegneserie med utroligt flotte illustrationer, enkel tekst og masser af handling.

Emily og Navin hvirvles ind i en parallelverden hvor magtfulde stenamuletter og deres stenvogtere kæmper en drabelig kamp mod den onde elverkonge. Emily og Navin er egentlig helt almindelige menneskebørn, men pga arven fra deres bedstefar så bliver Emily stenvogter og Navin anfører i modstandsbevægelsen. 

Universet indeholder masser af magi og magiske skabninger. Der er talende træer, byer som svæver mellem skyerne, robotter og meget meget mere. Bøgerne introducerer løbende nye karakterer som kan være alt fra morsomme, til talentfuld, ondskabsfulde m.v. - Dette gør at universet hele tiden formår at forny sig, og som historien skrider frem, så kommer der nye lag til.

Hovedhistorien er fortløbende fra bind 1 og frem og det anbefales derfor at læse bøgerne i rækkefølge. Derudover så indeholder hver bog mindre deldilemmaer som hovederpersonerne skal løse med hjælp fra deres venner og disse afsluttes som udgangspunkt i hver bog.

Jeg har selv nydt at læse bøgerne - Derudover så har min datter Katrine på 7 år “læst” alle 5 bind. Da Katrine endnu ikke selv kan læse teksten, så bruger hun lang tid på det visuelle. Katrine giver Amulet topkarakter. 

-Yvonne

Denne serie er planlagt til at udkomme i i alt 9 bind på dansk. 

Bøgerne er udgivet på forlaget Alvilda. Bog 1 er modtaget som et anmeldereksemplar. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Daisy Jones & The Six af Taylor Jenkins Reid

 Anmeldelse 4 ud af 5 stjerner  Sex, Drugs and Rock'n'roll... Jeg kan ikke andet end at beundre denne forfatter, for når hun beslutt...