onsdag den 26. maj 2021

De fire vinde af Helle Ryding

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner

Hvor første bog i serien primært foregik i Midgård, så foregår “De fire vinde” primært i Morgana. En verden fyldt med magiske væsner af alle slags. 

Vi starter med at følge Elycias flugt fra den onde baron Gorwe og hans overordnede Scarpia. Med sig på rejsen har hun drengen Virtus og nisserne Sniff og Snurre. De ender i Østerled ved en fejl og her afdækker de dele af Scarpias onde plan for at tilegne sig magten over Morgana.

Bogens plot har mange paraelle tråde. Fx Elycia brændende ønske om at redde sin mentor Illiander som er blevet dødeligt såret. Her er der nogle meget fine beskrivelser af håbets magt. Dertil kommer Elycias og Virtus venskab som løbende udvikler sig igennem bogen. Her er der nogle meget gode beskrivelser af betydningen af at kunne regne med hinandens loyalitet, at kunne sætte pris på og drage nytte af hinandens forskellige evner og også lidt sund konkurrence vennerne imellem.

Elysia gennemgår en stor udvikling igennem bogen. Fra at være en lidt indelukket og talentfuld pige, til at skulle lære at lægge sit liv og skæbne i andres hænder. Elycia skal træffe nogle store valg undervejs i bogen og forfatteren gør det virkeligt godt i beskrivelserne af de overvejelser som går gennem hende undervejs.

Jeg sagde det om bog 1 i denne serie og jeg gentager gerne mig selv.  Morganas Kilder er en uset perle i dansk fantasy - også bog 2 har mine varmeste anbefalinger. 

- Yvonne

Bogen er 2. del i fantasytrilogien Morganas Kilder og er udgivet på Nyt nordisk forlag Arnold Busk. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dræb ikke en sangfugl af Harper Lee

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner En mesterværk ud i ordentlighed overfor vores medmennesker. Atticus, den lokale advokat, opdrager 2 børn alen...