onsdag den 5. maj 2021

Illuminae af Amie Kaufman og Jay Kristoff

 

Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner

En anderledes sci-fi bog - spækket med spænding.

For det første, så er jeg vild med at forfatteren leger med formatet i denne bog - Der er således ikke tale om en bog med skrevne sider i den gængse forstand, men derimod en bog som er sat op så den fremstår som en række genskabte filer, der beskriver hændelserne. Filerne er mangeartede, fx afhøringsrapporter, lydfiler af samtaler, beskrivelser af videoovervågning og gengivelse af computerens optegnelser. Det fungere 100% og giver en helt ny og anderledes læseoplevelse.

Vi følger primært teenagerpigen Kady. Hendes planet Kerenza bliver angrebet og hun slipper ud via kamprumskibet The Alexander. Herefter følger en flugt gennem himmelrummet, hvor besætningen på The Alexander forsøger at flygte fra det rumskib som angreb planeten Kerenza (Jep - en actionfyldt “bil-jagt” igennem rummet). Det er dog denne jagt som gør bogen interesant, men derimod besætningen og deres indbyrdes forhold og problemer. 

Teenagepigen Kady holder lav profil, men opdager alligevel at der er “noget” i gære, og da hun samtidig er meget godt til programmering, bliver hun en del af en gruppe af hackere, som langsomt finder ud af, at der hersker temmeligt foruroligende forholdene ombord på The Alexander.

Ezra, som er Kady ekskæreste, indskrives i hæren, da man mangler kampdygtigt mandskab efter angrebet på Kerenza, og oplever her livet som soldat, samtidig med at han prøver at genforene sig med Kady.

The Alexander styres af AIen AIDAN, men da AIDAN pludselig tager beslutninger som går direkte imod ordre fra menneskerne ombord, så står besætningen med endnu et problem der skal løses.

Samtidig så bryder en mystisk sygdom ud ombord på rumskibet som forvandler menneskerne til hjernevaskede dræbere

Sagt med andre ord - problemer er der nok af i denne bog og løsningerne skal ofte være kreative hvis Kady, Ezra og den øvrige besætning skal gøre sig håb om at overleve...

Jeg vil varm anbefale denne bog til alle som kan lide Sci-fi bøger.

Bogen er hørt som lydbog via appen Libby - Bogen er indlæst “With a fuld cast”, hvilket gør oplevelsen ekstra intens. Så hvis du overvejer denne bog, så vil jeg anbefale dig at prøve denne særlige læseoplevelse.

- Yvonne

Bogen er første del serien af The Illuminae files.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dræb ikke en sangfugl af Harper Lee

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner En mesterværk ud i ordentlighed overfor vores medmennesker. Atticus, den lokale advokat, opdrager 2 børn alen...