søndag den 9. maj 2021

Rejsen til Falkien af Christina Bonde

 Anmeldelse 2 ud af 5 stjerner 

Izola er en uge pige på 19 år. Efter at hendes mor dør, føres hun til en magisk verden Falkien.

Falkien er ekstremt mandsdomineret og kvinderne lever som avlsdyr. Beboerne af Falkien er Upier (en slags vampyrer) som spiser råt kød og drikker blod. Izola som egentlig er vegetar, overgiver sig uden de store protester til disse nye skikke, da hun får at vide at hun selv er halv upi.

Izola stikke af og lever herefter alene i en hule midt i et islandskab med en tam ulv og en hest som beskyttere og venner. Her møder hun Jorian som hun forelsker dig i. Da Izola tages til fange opdager hun, at Jorian er en prins.

Jorian lover at hjælpe Izola, men hun skal dog først indgå en pagt med ham, hvorefter hun bliver hans personlige ejendom og avlsdyr. Dette midsker dog ikke Izola's kærlighed til prinsen, og hun tager det heller ikke så tungt, da han snyder hende til at spise et menneskehjerte og drikke menneskeblod.

Der er så meget i denne bog som ikke fungerer for mig, at jeg ikke ved hvor jeg skal starte og hvor jeg skal slutte uden at komme til at lyde som en sur gammel kælling. Måske det er bedst bare at sige det overordnet: 

Karaktererne træffer utroværdige valg og er generelt ekstrem naive.

Beskrivelserne af universet og de dyr som lever i det er urealistiske.

Historien er alt for forudsigelig.

- Yvonne 

Bogen er første del af fantasytrilogie Izola og er udgivet på forlaget Tellerup. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dræb ikke en sangfugl af Harper Lee

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner En mesterværk ud i ordentlighed overfor vores medmennesker. Atticus, den lokale advokat, opdrager 2 børn alen...