fredag den 20. november 2020

Duftapoteket - Der er en hemmelighed i luften af Anne Ruhe

 

Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner 

En helt igennem skøn bog - særligt velegnet for betweens, og alle os andre som elsker en sød fantasyhistorie. 

Vi følger pigen Luzie som sammen med sin familie er flyttet til en ny by og frem for alt et nyt hus. Og det er et ganske særligt hus - en gammel smuk, om dog lidt forfalden, Villa ved navn Evie.

Luzie og hendes lillebror Benno går på opdagelse i villaen sammen med nabodrengen Mats. Villaen er fyldt med hemmelige rum og passager - og så er der også væksthuset. 

I væksthuset bor den gamle mystiske gardner Willem. Det er strengt forbudt for børnene at færdes i væksthuset. 

Men da en mærkelig duft får indbyggerne i byen til at glemme hvem de selv er - Så er det op til de 3 børn at opklare mysteriet. 

Jeg er vild med ideen om, at det fantastiske element i historien består af dufte. Dufte som kan skabes og som har specifikke egenskaber. Det er nytænkende og fungerer rigtig godt. 

Bogen er skrevet i et let sprog - min datter Sarah på 8 år gik i gang med bogen og kom halvvejs før hun måtte opgive. Jeg vil tro at fra 9/10 års alderen da vil den være helt perfekt som selvlæsning. 

Handlingen er spændende - og samtidig uskyldig (ingen blod/død m.v.). Igen er bogen altså rigtig godt egnet for de lidt yngre fantasylæsere.

Og hvad så med os lidt ældre fantasylæsere - skal vi gå forbi denne bog? Helt bestemt nej ☺ Jeg nød hver en side og vil meget snart kaste mig over næste bind i serien. 

- Yvonne 

Bogen er løbende illusteret med små stemningsskabende billeder. De er super detaljerede og fungerer rigtig godt. Illustrationerne er lavet af Claudia Carls.

Bogen er udgivet på forlaget Straarup & Co og er første del i serien om Duftapoteket. 

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dræb ikke en sangfugl af Harper Lee

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner En mesterværk ud i ordentlighed overfor vores medmennesker. Atticus, den lokale advokat, opdrager 2 børn alen...