lørdag den 30. oktober 2021

Blå toner af Anne Cathrine Bomann

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner

Et interesant plot, en troværdig og virkelighedsnær historie, og en omgang af noget af det bedste jeg har læst indenfor beskrivelsen af følelser hos personer i sorg.

Bogen fletter videnskab sammen med fiktive hændelser på en yderst gribende og troværdig måde. Så selv om pillen Callocain ikke findes i dag, så virker det bestemt ikke usandsynligt, at den en dag i fremtiden vil blive udviklet. Dog forhåbentlig under lidt andre omstændigheder end i denne bog.

Bogens omdrejningspunkt er mennesker i sorg. Mennesker som har mistet en de holder af, og som på en eller anden måde skal forholde sig til de følelser det giver at være efterladt. 

Vi følger de studerende Anna og Shadi som sammen skriver speciale om sorgdiagnosen. De to har på hver deres måde en relation til enten sorgen eller medicin mod psykiske forstyrrelser. 

Deres lærer er den grundige og ansvarsfulde Thorsten (min personlige favoritkarakter i bogen). Thorsten er typen som altid går spadestikket dybere, som ikke lader stå til og som prioriterer tiden til den enkelte studerende/patient. Ironisk nok så er Thorsten skilt, og er ved at genoprette sit forhold til sin voksne søn, lige netop fordi Thorsten i sine yngre år ikke var god nok til at få prioriteret tiden med familien.

Bogen har flere plottvist som jeg bestemt ikke så komme på forhånd, ligesom karakterene udvikler sig i løbet af historien, således at handlingen hele tiden har en grad af uforudsigelighed over sig.

Jeg har haft stor fornøjelse af at læse denne bog, og kan varmt anbefale den til dig som gerne vil have en spændende og realistisk roman med nogle troværdige karakterer.

Undre du dig over nodearket på billedet 🤔 så læs bogen, det vil giver mening i det allersidste kapitel 😉

- Yvonne

Bogen er udgivet på forlaget Lindhardt og Ringhof og er modtaget som et anmeldereksemplar.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Den barske sandhed om Thor + Loke, bind 1 prøven af Emil Blichfeldt og Søren Tim Nordbo

Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner  Som passioneret fantasylæser og bosiddende i norden, så har jeg helt naturligt læst rigtig mange bøger som ha...