torsdag den 28. oktober 2021

Den som hvisker af C.A. Wolters

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner

Denne bog har magtkampe, sex, blod, slanger, nekromanti, vampyrer og hekse - Det er lækkert, saftigt fantasy for voksne.

Vi følger kejserdatteren Shiroin, der efter en voldelig og kærlighedsforladt barndom endelig har fået nok. Hun er ung, ambitiøs og, i følge hende selv, klar til at overtage magten i imperiet.

Kiel er elsalvianer (vampyr), og derfor uønsket i de 10 kongeriger. Derfor er overraskelsen også stor, da netop Kiel hyres som Shiroin nye livvagt.

Bogens “ekstra” hovedperson Kuro er en slange som bor i Shiroin indre. Kuro vil dræbe, vil æde, og vil have magt. Kuro er både en besættelse og en velsignelse - Den driver Shiroin ud på vanviddets rand, men det giver hende også en utrolig styrke.

En blodig start (og et kejsermord) sender de tre tværs gennem imperiet - De er sammen på jagt efter magten og samtidig på flugt fra imperiets soldater. På denne rejse finder de tre ud af meget om hinanden og sig selv - på godt og ondt.

Bogen foregår i en fantasy version af et feudalt japansk imperium. Det betyder bl.a. sværdkampe og klædedragter i kimono stil. Hele opbygningen af universet er super gennemført, troværdigt og fortjener stor ros.

Bogen er mørk og dyster, den er blodig og sexet - og så er den rød. Herfra skal lyde et klart: Køb den, Lån den, Læs den - Hvis altså du er til god og lidt vovet voksen fantasy.

- Yvonne

Bogen er første del af fantasyserien Det røde daggry.

Bogen er udgivet på forlaget Ulven og Uglen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kan du så være stille af David Sundin

Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner   Forfra. Igen. Det er min tur nu! Kan en børnebog blive en yndlingsbog allerede første aften? Svaret er: Ja. ...