søndag den 3. oktober 2021

Kuppelbyens Hemmelighed af Stine Bahrt

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner

De sidste 4 dage har jeg været fanget i et fantastisk univers af tandhjul, urværksfeer, kærlighed og drømmen om Utopia. 

I Kuppelbyen lever urværkerne og de evneløse side om side, uden dog at have adgang til de samme goder. Urværkerne og Urværkslavet udgør overklassen, så da Nil i en alder af 15 år opdager at hun er Urværker vendes der op og ned på hendes tilværelse. Nil indskrives på Urværksskolen, men Nil er ikke som de andre elever, hun er en urværksdrømmer.

Befolkningen trues af hungersnød, udenfor kuplen er Jorden ødelagt af klimaforandringer, og hvem er egentligt de mystiske grå mennesker som stjæler mad fra markerne.

Bogen følger Nil på skolen, hvor hun skal navigerer imellem sine nye evner, fordækte lærere, nye og gamle venner og kærlighedens forvirrende følelser. Så da Nil ved et tilfælde falder over afsløringer som vender op og ned på alt hvad indbyggerne troede de viste om livet i Kuppelbyen, tvinges hun til at tage nogle svære valg. 

Bogen er virkeligt godt skrevet - både spændingsdelen, hvor vi følger Nil i hendes jagt på sandheden, men i lige så høj grad kærlighedsdelen, hvor Nil både forelskes og forvirres undervejs, - er troværdige og gør, at man hele tiden lige må læse et kapitel mere.

Magi-systemet som består af lige dele kreativtænkning i forbindelse med bygningen af avancerede urværksmaskiner og magiske drømmeevner, fremstår nytænkende og giver fantasydelen af denne bog et frisk pust.

Beskrivelserne i bogen af menneskers brug og behandling af naturen for at kunne overleve, er højaktuel og fyldt med meget god lærdom for læseren, og så er jeg helt vild med Nil's små mekaniske erstatninger for bierne. Dejligt med lidt kærlighed og fokus på disse små og vigtige dyrs arbejde i naturen. 

Bogen får mine varmeste anbefalinger.

Jeg har delvist fysisk læst, delvist lyttet til lydbogen. Begge dele har fungeret rigtig godt, og jeg vil gerne fremhæve lydbogsoplæseren som en af de rigtig gode af slagsen. Så hvis du mangler en god lydbog, bør du kraftigt overveje denne.

Bogen er første del i fantasy steampunk-serien Urværkerne og er udgivet på forlaget Krabat.

Bogen er modtaget som et anmeldereksemplar.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dræb ikke en sangfugl af Harper Lee

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner En mesterværk ud i ordentlighed overfor vores medmennesker. Atticus, den lokale advokat, opdrager 2 børn alen...