onsdag den 24. februar 2021

Harry Potter og de vises sten af J.K. Rowling

 

Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner 

Historien om drengen der ikke kunne slås ihjel. En historie om magi og om venskab, om mod og ondskab. Dette er og bliver en perfekt fantasybog. 

Harry opdager i en alder af 11 år at han er troldmand. Han begynder herefter på kostskolen Hogwarts skole for Heksekunster og Troldmandsskab. Her møder Harry bl.a. de jævnaldrende Ron og Hermione og finder et særligt fællesskab i magiens verden. 

Harrys forældre er blevet dræbt af mørkets troldmand Voldemort da Harry var spæd. Hvad Harry ikke ved er, at opgøret med Voldemort langt fra er forbi.

Jeg har læst bogen før, flere gange endda. Denne gang i den såkaldte pragtudgave skabt i samarbejde med Minalima.

Jeg holder så uendeligt meget af de dejlige karaktere i denne bogserie. Lige fra den småtossede og hjertelige Dumbledore. Den gode ven Ron, drengen alle kan lide. Hermione, den kloge pige, hvis venskab og evner igen og igen redder dagen og mange mange flere - herunder selvfølgelig Harry selv. Dertil kommer et hel unikt universet som er intet mindre end fantastisk.

Bogen er første del af fantasyserien om Harry Potter. 

Bogen er udgivet på forlaget Gyldendal. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Havets kæmpe af Katja Brandis

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner  Bogen handler om Tiago, som et en seawalker. Det betyder at han kan forvandle sig selv ind til et havdyr. Ti...