søndag den 28. februar 2021

Solstenen af Toni Adeyemi

 

Anmeldelsen 3 ud af 5 stjerner

Jeg er helt vild med at dette fantasyunivers er afrikansk inspireret. Det er befriende for en gang skyld at slippe væk fra det klassiske vestligt inspirerede univers og i stedet befinde sig på en meget anderledes og samtidig eksotisk sted.

Historien følger en gruppe unge mennesker som kæmper for overlevelse og for henholdsvist at enten at genskabe eller bremse magien i landet. Kærlighed opstår og tillid brydes ned undervejs.

Selve historien fangede mig dog aldrig 100%. Måske var det fordi jeg hørte bogen som lydbog i stedet for at læse den fysiske bog. Uanset grundet dertil, så kom karaktererne i hvert fald aldrig rigtig ind under huden på mig. Deres beslutninger virkede forhastede og en anelse utroværdige. 

Bogen har dog også mange gode kvaliteter, bl.a. kraftfulde beskrivelser af fx. racehad og kampen for at finde modet til at sige fra over for sin familiens forventninger.

- Yvonne 

Bogen er første del af fantasy serien Children of Blood and Bone. Bogen er udgivet på forlaget Politiken.

Bogen er hørt som lydbog via eReolen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

2 × letlæsningsbøger af Ry Kristensen

  Anmeldelse 3 ud af 5 stjerner  Bøgerne har max 2 bogstaver i alle ord og det gør dem lette at læse for begynderlæseren. Ord gentages ofte,...