fredag den 19. februar 2021

Højlydt, stille, hviskende af Romana Romanishin og Andrij Lesiv

Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner

Hvad var samtaleemnet hjemme hos jer her til morgen? Hos os var det tegnsprog. Pigerne belærte resten af bordet om at “sådan” ser et K ud og kan I gætte hvad det her er... o.s.v. Grunden til deres nyfundne lærdom er denne bog som vi læste til godnathistorie i går aftes.  

Bogen tager sin læser med igennem høresansens spændende verden - lige fra ørets opbygning, lyde fra musik og lyde fra støj, optagelse af lyde, kroppens egne lyde og behovet for til tider at finde ro. (Og meget mere)

Jeg kan bedst beskrive bogen som et bogligt kunstværk - Faglig viden leveret i børnehøjde og et visuelt udtrykt som er ud over det sædvanlige 👀

Jeg har læst bogen højt for Katrine på 7 år og Sarah på 9 år og begge børn var meget aktive under læsningen, hvor spørgsmålene fløj igennem luften.

Efter højtlæsningen sad børnene selv med bogen - her tillærte de sig bl.a. flere af bogstaverne fra tegnsproget (til glæde for underholdningen ved dagens morgenbord). Ligesom Sarah bekendtgjorde at hun bestemt vil lære at spille tværfløjte - fordi den er flot og hun er sikker på at det må lyde meget smukt at spille på den.

Bogen udkommer på forlaget Forlæns den 21. februar og er modtaget som et anmeldereksemplar.   

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dræb ikke en sangfugl af Harper Lee

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner En mesterværk ud i ordentlighed overfor vores medmennesker. Atticus, den lokale advokat, opdrager 2 børn alen...