onsdag den 17. marts 2021

En dum gås OG Ida og den søde høne af Kirsten Ahlburg

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner 

Begge bøger handler om børn og dyr som bor på landet.

I “En dum Gås” bor pigen Maj på en gård og får en gås i fødselsdagsgave. Men så bliver gåsen sur og vil bide. Gåsen er nemlig slet ikke en gås - men en gase og sådan en kan godt være meget sur.  

I bogen “ Ida og den søde høre” passer Ida naboen Karls høre. Ræven kommer at spiser nogle af de andre høns - heldigvis har den ikke spist høre Pøne, for den sov jo inde hos Ida.

- Katrine 7 år

Fælles for bøgerne er, at de beskriver livet på landet så troværdigt som en lætlæsningsbog nu kan. Dette er helt klar bøgernes force - og det satte gang i flere gode samtaler over læsningen.

Bøgerne er skrevet med ord på max 4 bogstaver og med forholdsvist meget tekst på siderne. Dette gør bøgerne egnet til den let øvede begynderlæser, som gerne vil begynde og have lidt mere handling i sine bøger. Vi hjalp Katrine lidt med læsningen, og delte bøgerne op på flere læseomgange, så passede de fint til hendes niveau.

"En dum gås" er stemningsfuld illustreret af Emilia Rubæk som gør det virkeligt godt med at få masser af følelser frem på karakterene.

"Ida og den søde høne" er illustreret af Pernille Mühlbach. 


Bøgerne er bog 1 og 2 i serien Max 4 bogstaver (Lydret) udgivet på forlaget Elysion.

Bøgerne er modtaget som anmeldereksemplar. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dræb ikke en sangfugl af Harper Lee

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner En mesterværk ud i ordentlighed overfor vores medmennesker. Atticus, den lokale advokat, opdrager 2 børn alen...