mandag den 15. marts 2021

Oprører af Louise Haiberg

 Anmeldelse 4 ud af 5 stjerner

Rigtig god fantasy med masser af humor og smarte one-liners.

Bogen følger dæmonen Dominic fra hans skabelse som dæmon og frem til nutiden. Bogen skifter mellem kapitler som følger nutids Dominic og kapitler med nedslag i hans forhistorie, som går flere tusind år tilbage i tiden. Dette fungere rigtig godt, da hovedhistorien således løbende kan begive sig fremad med masser af fart og konflikter, samtidigt med at bogen løbende giver læseren forståelses for, hvorfor Dominic har udviklet sig til at blive den som han er.

Dominic er egentlig en dæmon, hvilket betyder at han som udgangspunkt er himlen og englenes naturlige fjende. Men Dominic har valgt at gå sine egne veje. Så i stedet for at deltage i krigen mellem himmel og helvede, vælger han er slå tiden ihjel med lækre damer, sprut, smøger og lidt dæmonjagt for sjov. Bag denne smarte facade gemmer der sig et moralsk kodex som gør at himlen vælger at holde sin beskyttende hånd over ham, men også at han står øverste på helvedes hitliste.

Undervejs i historien møder Dominic 2 faldne engle som kommer ind under huden på ham - Syranthia og Reg. Ligesom han, uanset sin modvilje mod at blande sig, hvirvles ind i himlen og helvedes krig mod hinanden.

Jeg vil anbefale denne bog til dig som godt kan lide en munter tone i dine fantasybøger. Louise Haiberg skriver så siderne flyver afsted, det er sjovt, det er spændende og til tider også temmelig hot.

- Yvonne

Bogen er første del i trilogien om Dæmondræberen og er udgivet på forlaget Tellerup. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dræb ikke en sangfugl af Harper Lee

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner En mesterværk ud i ordentlighed overfor vores medmennesker. Atticus, den lokale advokat, opdrager 2 børn alen...