onsdag den 31. marts 2021

Skjaldenes hal af Anne McCaffrey

 Anmeldelse 4 ud af 5 stjerner 

Bogen starter lige hvor bog 1 i serien sluttede. Menolly følger med mesterskjald Robinton tilbage til Skjaldenes hal for at gå i lære som skjaldediscipel. Menollys 9 ildøgler vækker både forundring og misundelse bland borgens indbyggere, og uanset Menolly venlige væsen, så får hun hurtigt både venner og fjender.

Første halvdel af denne bog er en anelse mere langtrukken end bog 1 i serien. Menolly følger undervisningen og oplæringen i sang og diverse instrumenter og vi er på side 100 før bogen bliver rigtig spændende. Derfra tager historien fart. Menolly er et naturtalent ud i musik og overrasker gang på gang med sine evner. Derudover foregår der noget mystisk, idet Menollys ildøgler er i telepatisk kontakt med andre ildøgler og drager på Pern og kampen mod den dødsensfarlige Tråd fortsætter.

Med denne bog formår forfatteren at give sit univers fra bog 1 mere fylde - Vi lærer at der er forskel på de folk som kommer fra livet ved havet (som Menolly) og de folk som bor inde i landet. De nye karakterer som bliver introduceret her i bog 2, samt et par gammel kendte fra bog 1, får ligeledes mere fylde og hele universet virket således mere gennemført som læsningen af denne bog skrider frem.

En helt igennem skøn fantasy fortælling som jeg varm vil anbefale alle at læse.

- Yvonne

Bogen er anden del af trilogien om Menolly og livet på planeret Pern. Første bog i serien hedder Ildøglernes sang og afslutningen som jeg ser meget frem til at skulle læse i april hedder Dragetrommer.

Bogen er udgivet på forlaget Borgen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dræb ikke en sangfugl af Harper Lee

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner En mesterværk ud i ordentlighed overfor vores medmennesker. Atticus, den lokale advokat, opdrager 2 børn alen...