onsdag den 31. marts 2021

Harry Potter og fangen fra Azkaban af J.K. Rowling

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner 

Bogen følger Harry Potters 3.  skoleår på Hogwarts. Før skoleårer starter kommer Harry til at benytte magi imod sin ondskabsfulde tante og han flygter derefter fra Ligustervænget af frygt for konsekvenserne. Harry tager med den magiske natbus til diagonalstræde i London, hvor han finder ud af at morderen Sirius Black er flygtet fra Azkaban og er ude efter ham. 

Skoleåret på Hogwarts bliver som altid begivenhedsrigt. Harry, Ron og Hermione får endelig en rigtig god lærer i forsvar mod mørkets kræfter, idet professor Lupus bliver ansat. Det er ikke et øjeblik for tidligt, idet dementorerne befinder sig på Hogwarts i deres søgen efter Sirius Black, og disse ondskabsfulde skabninger giver særligt Harry udfordringer. 

Kendetegnet ved bøgerne om Harry Potter er betydningen af venskab. Harry ville ikke være helten i denne bog uden hjælp fra særligt Hermione. 

Vi får en masse forhistorie i denne bog - Snapes had til Harry giver pludselig bedre mening, og så får vi en indblik i hvilken type troldmand Harrys far var før sin død.

Emner som mobning, medførte evner kontra betydningen af flid og evnen til at tilgive flettes på fineste vis ind i historien, og endnu engang sidder jeg tilbage i dyb beundring over denne bogserie.

Bogen er læst i den illustrerede udgave skabt af Jim Kay. 

Bogen er 3. bog i serien om Harry Potter og er udgivet på forlaget Gyldendal. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Slut Put Godnat, Disney prinsesser, forlaget Carlsen

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner  9 korte godnathistorier centeret omkring soveritualer. Fortællingerne fungerer super godt som godnatlæsning ...