søndag den 21. marts 2021

Ingeborgs fortælling af Sidsel Katrine Slej

 Anmeldelse 3 ud af 5 stjerner

Ingeborgs fortælling er en kærlighedshistorie sat i et eventyrligt fantasyunivers. Ingeborg er valkyrie i Asgård og en dygtig kriger.

Bogen er primært en fortælling om en ung piges møde med den eneste ene og deres romantiske og også erotiske forening. Dertil kommer en underliggende historie om magtens fordeling mellem gamle slægter. 

Ingeborg drømmer om at blive gift, men oplever gang på gang at blive vraget, fordi hun har ry for at være for besværlig. En dag møder hun Audun - en mægtig kriger, som også er overhoved for en rig slægt. Ingeborg og Audun forelsker sig - men dette føre til ufred, da andre slægter også havde udset sig Audun som kommende svigersøn.

Der er dog elementer som skurrer i mine øre undervejs. Gradbøjningen af smuk, smukkere, smukkeste bliver trættende i længden. Ingeborg som beskrives som en dygtig kriger, ender gang på gang i situationer hvor hun agere "hjælpeløs prinsesse" og jeg forstod aldrig helt, hvorfor hovedpersonerne frygter døden i et univers, hvor helbrederskerne kan genoplive de døde. 

Når det så er sagt, så kan jeg godt forstå hvorfor andre roser bogen. Den er fint skrevet og nem at læse. Historien er sød og karaktererne er nemme at holde af. Derfor planlægger jeg også at læse resten af serien, for selv om jeg ikke er blæst bagover af begejstring, så var der dog rigtig mange gode elementer i historien.

- Yvonne 

Bogen er første del af fantasytrilogien om Asgårds Døtre og er udgivet på forlaget Tellerup. Bogen er modtaget som et anmeldereksemplar.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Slut Put Godnat, Disney prinsesser, forlaget Carlsen

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner  9 korte godnathistorier centeret omkring soveritualer. Fortællingerne fungerer super godt som godnatlæsning ...